Compassietraining

verder gaan met Mindfulness

In de Mindfulnesstraining komt in de beoefening een milde en vriendelijke aandacht ontwikkelen regelmatig aan bod. Toch kan het moeilijk zijn om die mildere, vriendelijke houding echt eigen te maken. Vooral als je streng en kritisch naar jezelf bent of geplaagd wordt door gevoelens van schaamte, minderwaardigheid en schuld. Om de innerlijke patronen te verzachten en echt in de basis mildheid te ontwikkelen, biedt een compassie training een zinvol vervolg waarin de milde en vriendelijke houding wordt verdiept en verbreed. De compassietraining is natuurlijk ook geschikt voor alle geïnteresseerden die naar wegen zoeken om hun mindfulnessbeoefening te verdiepen en compassievoller in het leven te staan.

Compassie is het vermogen om ons betrokken te voelen bij (emotionele) pijn van onszelf en van anderen. Het gaat samen met de wens om die pijn te verlichten en verantwoordelijkheid te nemen.

Wil je een idee hebben hoe het op het moment gesteld is met de mate van compassie naar jezelf? Ga naar http://www.zelfcompassie.nl en doe de test!

Je kunt de compassietraining volgen na een Mindfulness training.

Ook kun je, na overleg, instappen met Meditatie en Yoga ervaring.

  • Kennis over het brein en het menselijk vermogen tot compassie
  • Inzicht in de 3 centrale emotieregulatiesystemen, gericht op veiligheid, bevrediging en verbondenheid
  • (Zelf)kritiek en de onderliggende patronen herkennen
  • Ontvankelijkheid, mildheid en acceptatie oefenen en tot bloei laten komen
  • Meer gemak in de omgang met lastige gebeurtenissen
  • Verdieping van een milde en vriendelijke houding
  • De ervaring van meer warmte, geborgenheid en verbondenheid met jezelf en met anderen.

Het programma omvat 8 individuele sessie van 1 uur. Je verdiept je in de patronen die een liefdevolle en vriendelijke houding in jezelf blokkeren en leert diverse meditatie en visualisatie-technieken, met de focus op mildheid, warmte en mededogen voor jezelf en anderen. Hierdoor leer je beter met leed en pijn omgaan, vergroot je je (zelf)acceptatie en verbeter je je relaties met anderen.

Bij de training ontvang je oefencd’s en een cursusboek met een uitgewerkt oefenprogramma voor thuis. De kracht van de training ligt in het zelf oefenen en ervaren. De compassie training is gebaseerd op het werk van Chris Germer, Kristin Neff en Frits Koster.

Pin It on Pinterest

Share This